Verander de kleur van een BSOD

Af en toe kom je op internet echt zaken tegen waarvan je jezelf het nut kan afvragen. Zo liep ik eerder deze week tegen een tooltje aan dat door Mark Russinovich op zijn blog wordt aangeboden. Met deze tool is het mogelijk om de Blue Screens of Death (BSOD) een ander kleurtje te geven. De tool, met de ironische naam “NotMyFault”, is gratis van de weblog van de maker te downloaden. Hoewel ik nu niet zit te wachten op de onder Windows gebruikers beruchte schermen, won mijn nieuwsgierigheid het uiteindelijk toch van mijn verstand. Het tooltje dus maar eens gedownload en uitgeprobeerd.

Wanneer de tool geopend is, kan je via de Windows color picker per type fout een gewenste voor en achtergrond kleur instellen. Ik heb, zoals je uit onderstaande enigszins mislukte foto van mijn zelf opgeroepen BSOD kan opmaken, gekozen voor rustgevend groen. Op deze manier lijkt mij de schrik minder groot wanneer er een kritieke fout optreed 😛 (al heb ik die onder Windows 7 nog niet mogen ervaren).

De oplettende lezer zal zich misschien afvragen hoe ik het “Green Screen of Death” heb opgegroepen. De NotMyFault tool voorziet in een optie om het resultaat van je kleuren keuze te bekijken. Door op de knop  “Do Bug” te klikken, crashed je systeem en wordt “jouw BSOD” getoond. Let er op dat door op de Do Bug knop te klikken je systeem dus echt wordt opgehangen en dat je eventuele openstaande data kwijt bent. De auteur van deze blog, heeft dit dan ook getest op zijn “test” laptopje :).

Vind je het leuk om ook wat te experimenteren met de kleuren van je BSOD, download dan via onderstaand linkje het tooltje van de blog van de maker.

Gerelateerde links:
Download NotMyFault van Mark Russinovich’s Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *