dec 20

Albert Heijn wil kassaloos betalen halverwege 2018 invoeren bij to go-winkels

Albert Heijn wil in 2018 kassaloos betalen introduceren in haar to go winkels. De bedoeling is dat klanten met een speciaal pasje, en later met hun smartphone artikelen kunnen scannen. Vervolgens worden bedragn automatisch van de rekening afgeschreven. Er zullen zeker mensen zijn die hier misbruik van gaan maken. Dat was mijn eerste gedachte toen ik dit las. Echter over de gevolgen van en het incalculeren van diefstal is al voldoende gezegd. Ik houdt het er dus bij te zeggen dat ik het een mooie ontwikkeling vindt. Boodschappen doen in een supermarkt zie ik toch een beetje als een noodzakelijk kwaad, dus als je dat zo nog verder kan versnellen… Ik wordt er blij van.

Ik zeg hier bewust “boodschappen doen in een supermarkt zie ik als noodzakelijk kwaad”. Ik heb namelijk veel meer met kleinschaligere winkels waar je persoonlijk geholpen wordt. Noem me nostalgisch. Ik snap ook wel dat het lastig is dat soort winkeltjes rendabel open te houden. Toch probeer ik in dat soort zaakjes zoveel mogelijk mijn inkopen te doen. Die keren dat ik in de supermarkt kom, mogen wat mij betreft zo kort mogelijk duren.

Geef een reactie

Your email address will not be published.