jan 06

Heuvelstraat 68 in Tilburg: Na bijna 100 jaar geen speelgoedzaak meer

Een opmerkelijk berichtje in het Brabants Dagblad van vandaag.  Het statig hoekpand aan de Heuvelstraat 68, Tilburgs belangrijkste winkelstraat, zal na bijna 100 jaar geen onderdak meer geven aan een speelgoedzaak.

Momenteel is in het pand nog een vestiging van Intertoys te vinden.  Deze gaat echter begin februari de deuren sluiten.  Hiermee komt een einde aan een periode van bijna 100 jaar, waarin generaties zijn opgegroeid met een speelgoedzaak op dit vertrouwde plekje in hartje centrum van Tilburg.

De meeste mensen zullen zich met name herinneren dat sinds 1981 Bart Smit in het pand gevestigd was. De geschiedenis gaat echter verder terug. De winkel werd in 1924 gebouwd voor speelgoedzaak van Jan van Nunen-Boes. De prachtige gevel, versierd met glas in lood ramen herinneren hier nog aan.

Wat betreft de toekomst zullen we het met herinneringen moeten doen. Volgens de laatste roddels zal het pand een schoenen, of horecazaak gaan herbergen.Heuvelstraat 68 Tilburg

2 reacties

  1. Beste ……., op dit punt zat J.J. van Nunen Boes al sinds 1853! Echter het huidige pand is in 1924 gebouwd. Dus niet bijna een eeuw op dit adres een speelgoedzaak maar 165 jaar! Zie ook Van Nunen Boes bij “alle Tilburgse herinneringen in een groep op facebook!

    Mvg, Wim Oostelbos zoon van de laatste eigenaar van Van Nunen Boes Speelgoed (mijn vader heeft het in 1980 verkocht aan Bart Smit), maar ook achter achter kleinzoon van de oprichter. Van Nunen Boes Speelgoed is 127 jaar een familiebedrijf geweest.

  2. Beste Wim,

    Dank voor je mooie aanvulling / correctie.

Geef een reactie

Your email address will not be published.