dec 29

Timeline: Het kaartspel dat de loop van de geschiedenis bevraagd

Eerder deze week heb ik het kaartspel Timeline gehad. Voor een geschiedenis fan als ik, een prachtig cadeau. In het kaartspel Timeline draait alles om de vraag: Wanneer heeft een gebeurtenis zich in de geschiedenis voor gedaan. De speler die als eerste al zijn kaarten weet weg te spelen is de winnaar.

Elke speler krijgt bij aanvang van het spel drie kaarten, met daarop belangrijke gebeurtenissen, uitvindingen of wat al niet meer die de loop van de geschiedenis hebben bepaald. De bedoeling is dat de spelers hun kaarten wegspelen door ze, in de juiste chronologische volgorde, aan te sluiten bij de kaarten die reeds op tafel liggen.

Het is dus de bedoeling dat je de datum van een historisch moment correct inschat. Lukt dit niet? Dan leg je de kaart op de aflegstapel en trek je een nieuwe. Lukt dit je wel? Dan ben je al een stap dichterbij de overwinning!Timeline kaartspel

Timeline is een leuk spel voor iedereen die zich voor geschiedenis interesseert. De Multi-thema editie bevat kaarten met zeer diverse uiteenlopende thema’s uit de recente, of minder recente geschiedenis. Voor de liefhebbers is er ook een versie van het spel te koop die zich beperkt tot de tijdlijn in het Star Wars universum. Timeline is te koop bij de spelletjes speciaalzaak, of online te bestellen bij onder andere Bol.com.

Geef een reactie

Your email address will not be published.