Al 1 jaar thuiswerken.. Een Korte film “bittere na’smaak”

Ondertussen hebben we de trieste mijlpaal al gepasseerd. De mijlpaal dat corona al een jaar onder ons is. Iedereen zal het zich nog zeker herinneren: Het onwerkelijke en bizarre moment dat op 15 maart 2020 besloten werd dat de horeca de deuren moest sluiten. Al snel daarna volgde er meer maatregelen om de coronauitbraak zo veel mogelijk in te dammen zoals de contactberoepen en het thuiswerken.

Leek het toen nog allemaal erg surrealistisch en was de algemene verwachting dat het wel van korte duur zou zijn. Ondertussen zijn we een jaar verder en is de horeca nog nauwelijks open geweest, moeten we na 21u binnen blijven en werken we nog steeds allemaal zo veel mogelijk thuis. En hoewel de voordelen van thuiswerken ondertussen wel bewezen zijn, is het toch ook zeker duidelijk geworden dat er nadelen kleven aan het min of meer permanent thuiswerken. We missen het fysieke contact met collega’s, het praatje bij de koffieautomaat, het grapje tussendoor. Kortom sociaal en mentaal trekt het thuisweken toch een zware wissel op velen van ons. Hoe leuk is dan ook deze film die door een collega van mij prachtig in elkaar werd gezet. De korte film laat prachtig zien hoe fijn het ook al weer kan zijn je collega’s eens niet achter een Teams schermpje te zien.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*