TNO: meeste thuiswerkende Nederlanders gebruiken eigen hardware

Thuiswerken. Zeker sinds de coronacrisis is dit voor veel Nederlanders het nieuwe normaal. Op Tweakers.net is te lezen dat uit onderzoek van TNO blijkt dat de meeste Nederlanders bij het werken voor de baas thuis gebruik maken van eigen hardware. Hieronder een stukje uit het artikel.

De meeste thuiswerkende Nederlanders gebruiken eigen hardware om dat te doen, blijkt uit een enquête van TNO. Zo gebruikt 39 procent een eigen losse monitor voor thuiswerken en is de helft van de muizen van de werknemers zelf.

Werkgevers verstrekken het meest monitoren, maar bij goede bureaus is dat minder gebruikelijk, concludeert TNO. Bij 4,6 procent van de ondervraagden die zeggen een goed bureau te hebben, is dit van de werkgever. Bij de meeste mensen stond al een geschikt bureau thuis voor de coronacrisis; dat was bij 64 procent van de thuiswerkenden het geval. Ongeveer 32 procent van de thuiswerkenden met een goed bureau kocht die voor het thuiswerken tijdens de crisis. TNO heeft alleen gevraagd naar bureaus, bureaustoelen, losse muizen en losse monitoren.

In totaal zei 39 procent van de ondervraagden eind 2020 over alle middelen te beschikken om goed thuis te kunnen werken. Ten opzichte van een eerdere peiling medio 2020 is dat percentage wel gestegen, want toen was het 33 procent. Ongeveer 45 procent zegt behoefte te hebben aan extra middelen om goed thuis te kunnen werken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*