WordPress: Custom posttype

WordPress beschikt standaard over een behoorlijk aantal ‘posttypes’. Toch kan het soms handig zijn een specifiek posttype aan je WordPress site toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde berichten waarvan je niet wilt dat ze gevonden worden in een zoekopdracht, of berichten die je op een specifieke plek op je website wilt tonen en die je dus niet terug wilt zien in je standaard post loop. In die gevallen kan je gebruik maken van een custom posttype. In deze post laat ik je zien hoe je die aan je website kan toevoegen.

De code om een custom posttype toe te voegen aan je website is niet ingewikkeld. Om kort te gaan, en de mensen die enkel en alleen op zoek zijn naar de code snippet verder gedoe te besparen. Hier dus eerst de code. Deze neem je op in de functions.php file van je WordPress thema.

Deze code registreert een nieuw posttype met de interne naam “wpmy_custpost”. Deze naam wordt door WordPress gebruikt wanneer het posttype wordt aangeroepen. Het is dus belangrijk hiervoor een unieke naam te gebruiken die nog niet elders in de code terugkomt. In de array wordt als label de naam “MyCustomPost” gegeven. Onder deze naam is het nieuwe posttype te zien op het WordPress dashboard.

Zo eenvoudig is het dus. Door het meegeven van specifieke argumenten, kan je precies sturen hoe WordPress omgaat met het posttype. Mag het bijvoorbeeld terugkomen in de archieven of in een zoekopdracht. Een compleet overzicht van alle mee te geven argumenten is op de website van WordPress te vinden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*