Spellingscontrole inschakelen in Google Chrome

Wanneer je net als ik nog wel eens een tikfout wilt maken tijdens het typen in je browser. Bijvoorbeeld bij het tikken van dit bericht, dan is het goed om te weten dat Google Chrome beschikt over spellingscontrole. Hoe die in te schakelen, dat behandelen we in deze post.

Klik rechts van de adresbalk op de drie verticale puntjes om het menu te openen en kies daarin voor “Instellingen”. Klik nu op “geavanceerd” en vervolgens op “talen”. Hier kan je nu de spellingscontrole activeren door het schuifje naar rechts te slepen.

Heb je de spellingscontrole aangezet, dan kan je de gewenste taal selecteren. Gebruik je woorden die niet in het standaard woordenboek voorkomen, maar bijvoorbeeld wel in jou vakjargon, kies dan voor “spellingscontrole aanpassen” en voeg naar wens woorden toe.

Dat is alles. Voortaan worden woorden die niet herkent worden tijdens het typen rood onderstreept.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*