Microsoft deed poging Nintendo over te nemen

Ja, je leest het goed. Microsoft heeft in een poging gedaan Nintendo over te nemen. De softwarereus uit Redmond probeerde dit in 2000 als onderdeel van zijn plannen voor de eerste Xbox. Dat is te lezen op nu.nl.

Vertegenwoordigers van Microsoft wezen er destijds onder andere op dat Nintendo beter was in het maken van games dan in het maken van hardware. De Nintendo 64 kon de strijd met de PlayStation niet aan.

Gelukkig en dat zeg ik toch een beetje als jarenlange fan van Nintendo en consoles als de NES, SNES, Gameboy en Switch, is het zover niet gekomen. De overnamepoging werd door Nintendo niet serieus genomen en leidde slechts tot grote hilariteit bij de Japanse game ontwikkelaar.

De poging werd het bedrijf niet in dank afgenomen. “Beeld je een uur in waarin je alleen maar wordt uitgelachen”, zegt Xbox-topman Robbie Bach over het gesprek dat des tijds plaats vond.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*