Downloadsite Tucows stopt na meer dan 25 jaar

Vroeger, toen de wereld nog plat was en ik mijn eerste stapjes op het internet zette via mijn 28K8 modempje (later vervangen door een supersnel 33K6 exemplaar) deed ik met regelmaat een beroep op Tucows.com om aan mijn software te komen. Enige sentimentele en nostalgische gevoelens overvielen mij dan ook bij het lezen van een berichtje op Tweakers.net. Tucows houdt na meer dan 25 jaar op te bestaan.

Tucows Downloads stopt, zo heeft de ceo van Tucows bekendgemaakt. De site is volgens de topman oud en het beheer ervan zou medewerkers van belangrijkere zaken voor het bedrijf weghouden.

Bij het afscheid van Tucows Downloads meldt ceo Elliot Noss dat de meeste software uit het aanbod is ondergebracht bij Internet Archive. Volgens hem hield het bedrijf de downloadsite alleen nog vanwege sentimentele redenen online. “Oude sites zijn uitdagend om te beheren en vormen daarom een risico”, aldus Noss, die vervolgt dat medewerkers beter ingezet kunnen worden voor zaken die Tucows als bedrijf vooruit helpen.

Tucows begon in 1993 als bulletinboardsysteem. De oprichter, Scott Swedorski, vond dat er een plek moest zijn om shareware te kunnen downloaden. De naam Tucows staat voor The Ultimate Collection Of Winsock Software. De site groeide uit tot een centrale vindplaats voor freeware en trials voor programma’s.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*