Kuifje-tekening levert recordbedrag van ruim 3 miljoen euro op bij veiling

Een bijzonder berichtje vandaag op Nu.nl. Een berichtje dat ik als Kuifje fan wel waarderen kan. Een tekening van Hergé die bedoeld was voor de omslag van een Kuifje-album uit 1936 is geveild voor het recordbedrag van bijna 3,2 miljoen euro.

De tekening was bedoeld als omslag voor het album De Blauwe Lotus, maar werd destijds door uitgeverij Casterman geweigerd omdat de gebruikte vierkleurentechniek te duur was. Op de tekening is Kuifje te zien in een Aziatische vaas naast een grote rode draak, geflankeerd door zijn hondje Bobbie.

Het werk van de in 1983 overleden Belgische illustrator Georges Remi, beter bekend als Hergé, lag jaren in een la. Hergé had het aan Jean-Louis Casterman gegeven, een erfgenaam van de uitgever. Die had tot zijn dood aanbiedingen van belangstellende kopers geweigerd.

De naam van de koper is niet bekendgemaakt. Volgens het veilinghuis is het bedrag een wereldrecord voor geveilde voorwerpen uit de stripwereld.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*