Bestanden vergelijken met Windows File Compare

Wil je de inhoud van twee bestanden met elkaar vergelijken. Dat kan met behulp van de Windows commandline tool ‘File Compare’ of kortweg ‘FC’. Met slechts een opdrachtregel uit te voeren vanaf de Windows opdrachtprompt kan je het vergelijk uitvoeren.

Om te demonstreren hoe dit werkt, gaan we uit van twee bestanden BESTAND1.txt en BESTAND2.txt:

Open nu een opdrachtprompt door te drukken op de Windowstoets + R en tik het commando CMD in en druk op enter. Navigeer nu naar de directory waar je de twee bestanden hebt staan en voer het volgende commando in.

De output van dit commando ziet er alsvolgt uit.

De regels 3 t/m 6 komen enkel in BESTAND1 voor. De regels 8 t/m 9 enkel in BESTAND2. De regels 14 en 15 komen in beide bestanden op dezelfde positie voor.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*