Bestandsextensie weergeven in Windows 10 Verkenner

Standaard wordt de bestandsextensie van bestanden in de Windows Verkenner niet weergegeven. Naar mijn mening niet terecht dat Microsoft kiest voor deze instelling. De bestandsextensie (het gedeelte van de bestandsnaam dat achter de punt volgt) verteld je iets over met wat voor type bestand je te maken hebt.

Zeker wanneer je nog wel eens wat van het Internet download, kan de bestandsextensie je helpen met het maken van een goede inschatting over de betrouwbaarheid van het geen je gedownload hebt. Een bestand kan zich immers voordoen als een onschuldige afbeelding, echter in werkelijkheid kan er met een dubbelklik veel schade worden aangericht wanneer niet een afbeelding maar een (schadelijk) programma wordt geopend. Heeft een bestand de extensie .exe dan weet je bijvoorbeeld dat het om een door Windows uitvoerbaar programma gaat.

Goed, hoe tover je de extensie tevoorschijn? Open de Windows Verkenner en klik op het tab “View”. Zet hier het vinkje aan onder “File name extensions”. Dat is alles. Bestandsextensies worden nu getoond.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*