Spaties uit reeks bestandsnamen verwijderen

Het door Windows gebruikte bestands systeem (NTFS) heeft weinig moeite met de aanwezigheid van spaties in een bestandsnaam. Toch kunnen spaties voor lastige of vervelende situaties zorgen in combinatie met het gebruik van bepaalde programma’s of bij gebruik van de opdracht-prompt.

Met dit eenvoudige batchscript, wordt van alle bestanden die in een directory aanwezig zijn de naam aangepast: Daar waar een spatie in de naam staat, wordt deze vervangen door een underscore (_).

Kopieer deze code in een leeg tekstbestanden en sla dit op met de extensie bat. Vervolgens kan je het script uitvoeren door er op te dubbelklikken. Alle bestanden die in de directory staan waar het script zich bevindt worden aangepast.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*