Seconden tonen in klok op Windows taakbalk

Voor de meeste mensen zal deze tweak misschien niet zo heel veel toevoegen. Maar voor wie het prettig vindt de tijd tot op de seconde nauwkeurig te zien in de Windows 10 taaknalk. Dat kan met een kleine ingreep in het Windows register.

Start hiervoor eerst de Windows Registry Editor door op de Windows toets + R te drukken, “regedit” in te tikken en op enter te drukken. Navigeer nu naar onderstaande registersleutel.

Klik nu in het rechter deelvenster met de rechterrmuis knop en kies voor “New” gevolgd door “DWORD (32-bit) Value”.

Geef de nieuwe sleutel de naam “ShowSecondsInSystemClock” en druk op enter. Dubbelklik nu op de zojuis aangemaakte sleutel en voer de waarde “1” in. Klik nu op OK om het venstertje te sluiten. Sluit vervolgens ook de Registry Editor.

Wanneer je nu Windows herstart wordt de tijd in je taakbalk in seconden weergegeven.