Een wereld vol Wonderen

In 1972 rolde ’n gouden appel de Efteling binnen zonder toverkunsten of geheimzinnige hekserij. Integendeel, de ‘pomme d’or’ huist in de werkelijkheid. Hij bezegelt de hoogste europese onderscheiding op toeristisch of rekreatief gebied.

Deze tekst werd prominent voorin het eerste Efteling fotoboekje afgedrukt, en daarmee liet het wereldberoemde pretpark zien trots te zijn op de Pomme d’Or (Frans voor gouden appel). Deze prijs voor excellentie in de tourismeindustrie, die wordt uitgereikt door de Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains de Tourisme (FIJET), de internationale organisatie van reisjournalisten, ontving de Efteling op 30 maart 1972.

gouden-appel-efteling
De Gouden Appel ontving de Efeteling in 1972

Voor iedereen die nog twijfelt. Deze post gaat dus over de Efteling Het in Kaatsheuvel gevestigde park opende in 1952 haar deuren. Zelf vindt ik het een prachtig park. Ik kom er dan ook regelmatig. Graag deel ik dan ook enkele foto’s die ik in de loop van de tijd in het park gemaakt heb.

Wie Efteling zegt, kan moeilijk om het Sprookjesbos heen. Daarom heb ik er in deze post voor gekozen de selectie foto’s met name op dit vroege stukje van het pretpark te richten. Het Sprookjesbos dus, waarvan de meeste sprookjes tot leven zijn gewekt, gebasseerd op een ontwerp van Anton Pieck.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*