Kasteel Ammersoyen

We schrijven rond het jaar 1300 toen er begonnen werd aan de bouw van het Kasteel Ammersoyen. Ammersoyen, gelegen in het Gelderse dorp Ammerzoden, behoort tot een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Met haar vier hoektorens, omgevem door een slotgracht, lijkt het rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen.

In 1590 richte een grote brand veel schade aan. Schade die pas hersteld werd in de 17e eeuw, na het einde van de Tachtigjarige Oorlog. Eind 19de eeuw werd het kasteel verkocht aan de Katholieke Kerk en in de Tweede Wereld Oorlog liep het zware schade op.

Kasteel Ammersoyen

Uiteindelijk werd het kasteel in 1957 gekocht door de stichting Geldersche Kasteelen en werd begonnen aan een grondige restauratie die maar liefst 16 jaar duurde. Uiteindelijk werd de restauratie rond 1975 afgerond en werd het prachtige kasteel geopend voor publiek. De foto’s die je op deze paginga ziet, heb ik genomen tijdens een bezoek aan het kasteel.

Geen nood, ik ben ook weer vrij gelaten…

Zin om zelf een keer terug te stappen in de middeleeuwen? Het kasteel is nog steeds te bezoeken. Alle informatie vindt je achter het linkje onder aan deze pagina.

Meer informatie: Ammersoyen.glk.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*