WordPress: Aantal weergaven bericht tonen

In deze post deel ik een kleine stukje programmacode met je, dat ik vandaag ook op deze website heb toegevoegd. Met deze WordPress functie wordt een stukje functionaliteit aan een WordPress site toegevoegd: Bij elk bericht (Engels post ) wordt weergegeven hoe vaak het bekeken.

Vindt je het aardig om deze optie aan jouw website toe te voegen, Ga dan als volgt te werk.

Functie toevoegen aan het bestand “functions.php”

Het bestand functions.php vindt je in de folder van het WordPress thema dat je gebruikt. Voeg aan dit bestand de volgende code toe.

Zoals je ziet voegen we met deze code eigenlijk twee functies toe, namelijk “getPostViews” en “setPostViews”. Om met de laatste te beginnen, de functie setPostViews zorgt ervoor dat wordt bijgehouden hoe vaak elk individueel bericht bekeken wordt. De functie getPostViews regelt dat wordt getoond hoe vaak het bericht dat de bezoeker op scherm ziet al bekeken is.

De functies uitvoeren

Beide functies dien je dus op te nemen in het functions.php bestand van je WordPress thema. Vervolgens Moeten beide functies ook worden uitgevoerd, telkens wanneer een bezoeker een bericht opent. Neem hiervoor de volgende regels code op in het bestand single.php van je WordPress thema. Hiermee bereik je dat de twee functies telkens worden ui

tgevoerd wanneer een bezoeker een bericht opent.

De eerste regel voert de functie setPostViews uit. Hiermee wordt 1 opgeteld bij het aantal maal dat het geopende bericht bekeken is. Met de tweede regel wordt het aantal malen dat het bericht is getoond weergegeven. Mogelijk dat je deze regel nog wilt aanvullen met wat html, zodat de presentatie past in je thema.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*