WordPress: aanvullende stylesheets laden

Met behulp van CSS (Cascading Style Sheets ) kan je vrijwel elke website stylen en vormgeven naar je eigen wensen. Dat geldt uiteraard ook voor een website die draait op WordPress. In deze post deel ik een klein stukje code met je waarmee ik laat zien hoe je op de juiste manier een aanvullende CSS stylesheet kan laden. Eerst maar beginnen met de code.

De code op regel 2 regelt dat WordPress weet waar het bestand ‘style_extra.css’ dat bij het openen van de website mee geladen dient te worden gevonden kan worden. Door de optie get_stylesheet_directory_uri mee te geven, weet WordPress dat het bestand gezocht moet worden de directory van je thema.

Regel 4 zorgt er voor dat de het bestand ook daadwerkelijk geladen wordt bij het openen van de website. De hier beschreven code dien je op te nemen in het bestand functions.php dat je vindt in de directory van je thema.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*