Japan ontwikkeld houten satellieten om ruimtepuin terug te dringen

Ja, je leest het goed. Satelieten van hout. In samenwerking met de Kyoto University zet een Japans bedrijf in op houten satelieten. Daar is een stukje over te lezen op de website van de BBC.

Het idee achter het gebruik van hout in de kunstmanen is dat het gebruik van dit materiaal, in plaats van het gebruikelijke aluminium, bijdraagt aan het terugdringen van ruimtepuin: Houten satelieten zullen namelijk helemaal opbranden wanneer ze terugkeren in de atmosfeer.

De onderzoekers zeggen bezorgd te zijn over de huidige omvang van het ruimtepuin. Kleine aluminium deeltjes blijven namelijk nog jaren hangen in de bovenste lagen van onze atmosfeer. De wetenschappers vrezen voor de milieu effecten op lange termijn.

We are very concerned with the fact that all the satellites which re-enter the Earth’s atmosphere burn and create tiny alumina particles which will float in the upper atmosphere for many years,” Takao Doi, a professor at Kyoto University and Japanese astronaut, told the BBC. Eventually it will affect the environment of the Earth.

De bedoeling is dat een prototype van de sateliet wordt ontwikkeld. Wanneer dat succesvol is, dan is de volgende stap een model dat ook daadwerkelijk de lucht in kan.

Onderstaande video gaat verder in op het onderzoek van de Japanners en is het bekijken waard.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*