Google Chrome standaard “incognito” modus starten

Door Google Chrome in de zogenaamde incognito modus te openen, worden gegevens zoals je browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens en informatie die je in formulieren invuld niet bewaard op je apparaat. Op die manier kan je dus over wat meer privacy wanneer je een computer deelt met anderen en niet alles wat je op het internet doet met iedereen wilt delen.

Wanneer je Chrome opent, kan je een incognitovenster starten door op CTRL – Shift + N te drukken. Wil je Chrome altijd in de incognito modus gebruiken, dan is het gemakkelijker een snelkoppeling te maken met de parameter “–incognito”.

Klik hiervoor op een lege plek op je bureaublad met je rechtermuisknop en kies voor “New” gevolgd door “Shortcut”. Er wordt een venster geopend. Hier wordt je gevraagd te lokatie voor de nieuw te maken snelkoppeling op te geven. Voer in dit veld de volgende link in.

Klik nu op “Next” of “Volgende” Geef nu een voor jezelf herkenbare naam aan de snelkoppeling. Bijvoorbeeld “Chrome Incognito” Klik daarna op “Finish” of “Voltooien”.

Dat is alles. Wanneer je Chrome nu start via de zojuist gemaakte snelkoppeling start de browser op in de incognito modus.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*