Trending volgens Google in 2020

Nog een paar uurtjes dan zit het ellendige jaar 2020 erop. En sorry lezer, ik vond het een vreselijk jaar. Corona, lockdown(s), het verplicht thuiswerken. En dan heb ik het nog niet eens over een aantal dierbaren waarvan ik helaas dit jaar afscheid heb moeten nemen.

Nee, ik heb echt geen behoefte aan het maken van een lijstje dat dit jaar samenvat. Google heeft dat wel gedaan. Zoals elk jaar laat de zoekgigant zien waar we haar zoekmachine met z’n allen het meest voor geraadpleegd hebben.

Het zal niemand verbazen dat de top 10 van zoekopdrachten veelal corona gerelateerd is.

nrzoekopdracht
1Coronavirus
2RIVM
3Verkiezingen Amerika
4Coronavirus Nederland
5Snappet
6Kobe Bryant
7Fred van Leer
8iPhone 12
9Corona Dashboard
10Joe Biden

Toch doen ook Apple’s IPhone 12 en de Amerikaanse verkiezingen het goed. Verder opmerkelijk (of niet?) is “Fred van Leer”. Die op plek 7 is geeindigd in het lijstje. Of dat nu komt door een overval op zijn woning die in november plaats vond. Ik gok toch dat hij zijn hoge positie eerder te danken heeft aan de uitgelekte sex-video. Oordeel echter zelf.

Snappet, het digitale leerplatform komt natuurlijk in de lijst terug van wege de corona pandemie. Even als RIVM en “Corona dashboard” Al met al helaas geen lijstje om vrolijk van te worden. De iPhone 12 uitgezonderd dan. Een leuker lijstje om mee af te sluiten is dus wel nodig. Door de pandemie zijn we met zijn allen veel, heel veel gaan streamen. Dat heeft dus zijn invloed gehad in het zoeken naar films en series. Een top 5.

nrfilm / serie
1Tiger King
21917
3Parasite
4365 Dni
5After we collided

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*