Eindejaars show met drones boven Schotse Edinburgh

Als onderdeel van het Hogmanay-festival, werden in Schotland dinsdag een zwerm drones de lucht ingestuurd. Met behulp van software die gebruik maakt van  kunstmatige intelligentie (AI) worden met de drones spectaculaire lichteffecten gerealiseerd.

Vanwege, daar is ’tie weer, corona beperkingen, zijn de drones niet daadwerkelijk boven de Schotse stad Edinburgh ‘opgelaten’, maar in de Schotse Hooglanden. Met speciale technieken is de eindejaars lichtshow vervolgens boven de Schotse hoofdstad “geplaatst”. En dat levert mooie beelden op, die het bekijken waard zijn.

[edit: 01-01-2021-09:29] Deel 3 staat ondertussen ook online. Dit toegevoegd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*